Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina

Duurzaam speelgoed

Wat is duurzaam speelgoed nu precies? We hebben het leukste assortiment hieronder voor je op een rij gezet. Bij het samenstellen van het assortiment kijken we naar een aantal punten. We vinden het enorm belangrijk dat wanneer je speelgoed geeft als cadeautje dat je ervan uit kunt gaan dat je iets geeft wat veilig is, dat het lang mee gaat en dat het bijdraagt aan een duurzame toekomst. Daarom is materiaalkeuze vor ons erg belangrijk. We richten ons op speelgoed van duurzaam natuurrubber, 100% siliconen en FSC-gecertificeerd papier, karton en/of hout. 

BPA-vrij

Omdat baby's en kleine kinderen speelgoed vaak in de mond stoppen vinden we het ook belangrijk dat er geen schadelijke stoffen in zitten. Daarom bieden we alleen speelgoed aan dat BPA-vrij is. Wel moeten we eerlijk zeggen dat sommige artikelen in plastic verpakt worden vanuit de producent of leverancier. Wij zorgen ervoor dat dit plastic op verantwoorde wijze gerecycled of hergebruikt wordt. 

Textielkeurmerken

Specifiek voor textiel vinden we het belangrijk om alleen producten aan te bieden met een keurmerk. We bieden daarin twee variaties, namelijk OEKO TEX en GOTS. Waarbij onze voorkeur naar de GOTS certificering uitgaat. OEKO TEX 100 geeft aan dat het product geen schadelijke stoffen bevat. Echter zegt dit keurmerk niets over de omstandigheden waarin het geproduceerd wordt of over de belasting van het milieu. Je kunt er dus ook niet vanuit gaan dat textiel met een OEKO TEX keurmerk gemaakt zijn van biologische grondstoffen. Bij GOTS is dat een ander verhaal. GOTS staat voor Global Organics Textile Standard en verzekert jou als consument van een biologisch product dat onder mileuvriendelijke en sociaal verantwoorde omstandigheden geproduceerd is. 

Houtkeurmerken

Wanneer speelgoed gemaakt is van papier, karton of hout kijken we naar de FSC-certificering. Ook geven de voorkeur aan snelgroeiende boom- en plantensoorten zoals bamboe. Doordat deze grondstof snel geproduceerd kan worden, heeft het een lagere impact op het milieu. 

Productinformatie

Per artikel kun je in de specificaties altijd terugzien of een artikel voorzien is van een keurmerk. Wil je meer weten of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier

 

© 2020 - 2021 Hipp & Happening | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel