Hi, even voorstellen..

Mijn naam is Michelle en van jongs af aan ben ik altijd ondernemend geweest en kon ik niet goed stilzitten. Na diverse bijbaantjes in de zorg, horeca, call-centers en detailhandel ben ik als 21-jarige in januari 2012 naar de Kamer van Koophandel gegaan om mijn eigen bedrijf in te schrijven, Santriana. Hipp & Happening is een webshop onder de vleugel van Santriana Trading. 

In het dagelijks leven werk ik als e-commerce manager. Ik ben daar verantwoordelijk voor de marketing & sales strategie. Ik ben gek op lifestyle artikelen en draai mijn hand er niet voor om af en toe de woonkamer te verbouwen en restylen. Onze droom is om te verhuizen naar een oude woonboerderij en die helemaal op te knappen en te verduurzamen. 

Het ouderschap

In 2016 werd ik voor het eerst moeder van onze dochter Jazz. Het eerste jaar vond ik een heftig jaar. Jazz was, en is nog steeds, een heerlijk kind, maar die nachten.. o man die nachten. Tot 1 jaar en 2 maanden kwam ze wel 5 keer per nacht. Tot anderhalf jaar bouwde dat langzaam af en begon ik mezelf eindelijk weer een beetje mens te voelen. Wat te weinig slaap met je doet als mens wordt ontzettend onderschat.

Na een enorme zwangerschapswens raakte ik begin 2019 opnieuw zwanger. Wat een heerlijke tijd moest worden, werd na 12 weken een nachtmerrie. We kregen te horen dat de kans op een miskraam 95% was en ik moest direct stoppen met werken en plat gaan liggen. Na een week wachten bleek het toch niet zo te mogen zijn en kwam ons kindje levenloos ter wereld. Na ons verdriet besloten we dat Noah niet voor niets gegaan mocht zijn en ging ik actief opzoek naar mogelijkheden om ons verlies om te zetten naar een lichtpuntje.

Lichtpuntjes

In die periode heb ik gemerkt dat veel meer mensen, dan ik in eerste instantie had verwacht, te maken krijgen met de wens naar of verlies van een kind. Door mijn eigen openheid kwamen er veel verhalen bij me terecht, waar ik graag iets mee wilde doen. Daarom ben ik samen met de HR-afdeling van mijn werkgever aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat er goede ondersteuning vanuit de werkgever is, wanneer je een zwangerschapswens hebt, een kindje verliest, zwanger bent of na je zwangerschap weer terugkeert naar de werkvloer. Er is een training ontwikkeld voor managers hoe hiermee om te gaan en een pagina met informatie over al je rechten als medewerker. Ik ben er trots op dat mijn werkgever dit zo omarmd heeft en ervoor kiest medewerkers actief te ondersteunen. 

Verschil maken

Halverwege 2019 raakten we wederom in verwachting. In maart 2020 is onze dochter Roxx geboren en voelt ons gezin compleet. Voor mij het moment om verder te denken en te bepalen waar ik het verschil wil maken. Vanuit mijn werk ben ik ook ambassadeur MVO, waarvoor ik anderen enthousiasmeer om samen te verduurzamen. En ook persoonlijk voelt het als een journey. Er is zoveel informatie, waar doe je goed aan en welke alternatieven zijn er? Om zelf een eerste stap te zetten richting een duurzame wereld, de wereld van morgen, de wereld voor onze kinderen kies ik er bewust voor om alleen duurzame merken en producten aan te bieden.

Onze missie

Waarom Hipp & Happening? Ik wil niets liever dan mijn energie, trots, liefde en blijdschap delen, maar waar mogelijk ook een hart onder de riem steken omdat ik me als geen ander besef dat het leven uit vreugdevolle, maar ook uit verdrietige momenten bestaat. Een Hipp en duurzaam cadeau, geschenk of giftbox voor iedere bijzondere Happening. 

Liefs,

Mies & Rob

 

 

© 2020 - 2021 Hipp & Happening | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel